Sinterklaas als je uit de kleine kinderen bent
12 december 2021

We zijn echte Sinterklaas fans. Al vanaf dat de kinderen geboren zijn vieren we ieder jaar uitgebreid Sinterklaas. Toen de 3 dames klein waren nog met kleine pakjes en ook al een klein gedichtje. Toen ze wat groter werden kwam er een heuse Sint op bezoek en vanaf het moment dat ze in de gaten kregen dat wij zelf de cadeautjes kochten deden ze mee met de surprises maken.
Om het geheim voor de zussen te bewaren liet ik ze een contract ondertekenen, zo klein als ze waren, moesten beloven, nu zij het geheim kenden het niet verder te vertellen. ( eens een jurist..)

Maar afijn, nu zelfs Catootje al 14 is en echt snapt hoe het zit, al vind ze dat nog steeds echt heel erg jammer, vieren we het ieder jaar kleiner.. Althans dat is het voornemen. Maar omdat ik het zelf zo enig vind, mislukt dat steevast ieder jaar en loopt het helemaal uit de hand.

Hierboven zijn we samen een ouderwetse televisie surprise aan het knutselen. Cato mag de vakjes inkleuren en ik mocht stoeien met het trekken van wat rechte lijnen.
Deze was voor nichtje Livia die journalistiek studeert en ooit vast op de televisie komt!

Zie hier het gezelschap voor onze Sinterklaasavond met de nichtjes er ook bij. Zie je de cadeau’s en de televisie surprise staan? 

Nog even eentje met allemaal erop en een duidelijke Piet Cato!
Het was weer een bijzonder geslaagde en gezellige avond vol enige gedichten en surprises. Het is geweldig te zien hoeveel werk iedereen ervan maakt. De slappe lach!

De volgende dag gaan we ook op bezoek bij Oma in Zutphen. Oma is maar liefst 87 en het is nog Corona tijd dus we moeten voorzichtig zijn vandaar dat oma ook niet bij ons was. We drinken ouderwets chocolademelk met een banketletter erbij en natuurlijk zijn er pepernoten. Een kleine maar zeer fijne en gezellige Sinterklaas. voor jong en oud! 
En omdat ik het dus echt niet laten kan en de dames heel erg mooie verlanglijsten hadden gemaakt doen we thuis ook nog een rondje!  Het was weer een heerlijk Sinterklaasweekend, dank u Sinterklaasje! 

Als ik aan Monique vraag wat haar inspireerde bij het inrichten van deze hoeve dan vertelt ze dat ze echt heeft gekeken naar de omgeving. En dat is dan ook de reden voor de keuze voor dit Willow tree behang( William Morris: Willow Bough) Als je rondrijdt hierin de omgeving dan vallen de eindeloze rijen met knotwilgen op. Niet alleen oude grote dikke exemplaren, die je vaak in Nederland ziet staan, maar ook jonge ranke net ingeplante boompjes ( de oude takken van de knotwilgen) die het landschap verfraaien en kenmerken. De tint bruin uit dit behang werd gekozen om de deuren en de trap mee te schilderen. Een hele gedurfde, maar fraaie combinatie! 

Twee prachtig styling plaatjes van de slaapkamer van de dochter. De rijke combinatie van kleur, patronen, meubels en vormen maken dit geheel tot ware kunststukjes. 

 

Monique in de prachtige slaapkamer ( meer te zien op het filmpje!). Wat was dit een leuk en gezellig bezoek. We hebben genoten van al het moois en de warme en fijne sfeer. Helemaal geïnspireerd rijden we weer terug naar huis en kijken bij thuiskomst direct naar onze witte muren en denken…. welk behang zou hier mooi op staan? Dankjewel Monique dat we je huis mochten zien en veel succes met al je nieuwe projecten! (Hamptons Interiors by Mo).

Laatste Blog

Op bezoek bij Ninette van Ten Bosch restorations

Op deze herfstige dag ga ik op bezoek bij Ninette, een vriendin die al 22 jaar op deze bijzondere plek haar werkplaats/atelier heeft en antieke meubels restaureert. Het school Kinderbad was een badhuis waar vroeger kinderen 1x per week gratis onder de douche mochten....

Shop visit | De Bloemerije

Nu de dagen langer worden en het buiten ook echt frisser wordt, is het tijd om het binnen weer gezellig te maken. We hebben de zomer en de warme dagen nu echt achter ons gelaten en dan is er altijd zo'n moment dat ik denk: het huis heeft een beetje herfstsfeer nodig....

Pompoensoep in de herfst!

Er zijn een heleboel recepten voor pompoensoep en dat is fijn, want dat betekent dat het een hele normale soep is geworden. Het is allang niet meer exclusief en bijzonder, het hoort helemaal bij najaarssoepen! De pompoen is helemaal in en helemaal terug! In Midden- en...

Dahlia’s in gele vaas

Als je houdt van dahlia's dan is het in september en oktober het seizoen om bij een pluktuin op bezoek te gaan en je daar te vergapen aan de overdaad en de kleurenpracht van allerlei weer andere  soorten dahlia's die je zelf in je tuin hebt staan. Ik ging met Cato op...

Jutland | Een schattig huisje aan de zee

Deze zomer hadden we een uitdaging voor onze zomerbestemming, we waren namelijk echt laat met boeken.En we hadden geen oppas kunnen vinden voor onze 2 honden Lotje en Jet dus die gingen ook mee.Ook gingen alle drie de dochters mee en zelfs een vriendje! Al snel hadden...

Categorieën: