Roos Hensen | Interiors by heart
  • Home
    • inschrijven
  • werk met mij
    • Kleuradvies online
    • Interieurcoaching
    • Balans en feng shui
  • Roos
  • Blog
  • Contact
  • Indewittekip
  • zakelijke markt

Recept | Marjoleins Pavlova met rood fruit ( 8 personen)

16/6/2022

0 Reacties

 
Foto
Afgelopen week is onze Maria geslaagd voor haar VWO examen! Hoezee , zo goed , zo heerlijk  als dat erop zit! Ze heeft het supergoed gedaan en is zonder onvoldoendes geslaagd. We hadden dan ook totaal geen stress erover, dat was wel anders met haar grotere zus Annabel... ( sorry Bel..) Die liet ons enorm in spanning zitten en ging uiteindelijk met hakken over de sloot, met een klein herretje... maar uiteindelijk toch succesvol geslaagd!

Afijn. Maar het was natuurlijk feest! Champagne!
Gek genoeg was ze de avond van haar slagen zelf helemaal niet thuis, zo gaat dat nou eenmaal, ze had elders een spetterend feestje, maar de dag erna kwam de fam op het eten om haar en haar nichtje Suze die ook geslaagd is te feliciteren!

Ik was eigenlijk niet zo fit, snipverkouden, maar wilde toch graag gezellig koken en het goed voorbereiden zodat we allemaal buiten lekker kunnen borrelen en gezond eten. Ik maakte een heerlijke grote schaal lasagna, klassiek recept, en ook een glutenvrije variant, met courgettes. Heel gezond en erg lekker. Die komt ook nog een keer bij mijn recepten te staan.

Als toetje wilde ik ook iets leuks serveren. Een taart, maar ja wat voor taart, en toen vond ik in mijn kookboekje het recept voor een heerlijke Pavlova van mijn vriendin Marjolein. Marjolein is vroeger juf geweest en dat zie je aan haar handschrift, zo mooi en regelmatig geschreven, dat kom je niet vaak meer tegen! ( Ik zie rechtsboven staan dat het uit het kookboekje komt van Koken met Karin ( credits) 
Ik had de tijd 's middags ervoor genomen en dat was nodig want zo kon ik vast de lasagna's maken en de pavlova. Allebei moeten ze garen in de oven, dus op tijd beginnen is een must.

En... altijd spannend, het was mijn eerste keer voor deze meringuetaart!
Hup, daar gingen we:  7 eieren splitsen, ( Cato helpt mee, ai geen geel erin , opletten geblazen anders worden de ei-witten straks niet stijf!) 
Ik heb de keukenmachine erbij gepakt en daar de eieren met de bastaardsuiker behoorlijk lang in laten kloppen, wel een half uur ( middelste stand). Maar wat er dan gebeurt...?

Foto
Kijk! Helemaal stijf geklopt de eiwitten! Het is toch gewoon magie!  Op het aanrecht zie je ook , als je goed kijkt, de voorbereidingen van de lasagna en de courgette lasagna... 
Foto
Heerlijke witte massa geworden, echt een feestje om mee te werken! 
Foto
Vervolgens in de oven voor wel 5 kwartier! 
Foto
En dan wordt het dit! Is het niet magisch, van 7 eieren! Wat je toch niet kan maken allemaal van een ei! ( zei de Barneveldse kip..) De Pavlova is heerlijk krokant aan de buitenkant en sticky aan de binnenkant geworden.
Het was de avond van het dinertje een groot succes! We waren met 6 volwassenen en 8 kinderen en wat denk je? Alles op! Een heerlijk en eenvoudig recept van mijn lieve vriendin Marjolein, ik kan het iedereen aanraden zelf eens te gaan maken! Hieronder vind je haar handgeschreven recept!
Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Categorieën

    Alles
    Balans
    Bezieling
    Bloemen
    Buiten
    Feng Shui
    Herfst
    Hygge
    Kleur
    Reizen
    Thuis
    Voorjaar
    Winter

    Archieven

    Juni 2022
    Januari 2022
    December 2021
    September 2021
    Juni 2021
    Mei 2021
    Maart 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Juni 2020
    April 2020
    Maart 2020
    Oktober 2017
    Juni 2017
    Januari 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Mei 2016

    RSS-feed

Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.